NE za HE KRUPA: Ribari, ekolozi i mještani traže podršku na Fejsbuku!

Društvo

Grupa na Fejsbuku “Stop izgradnji HE u Krupi na Vrbasu” za samo jedan dan okupila je više od 8.500 hiljada članova koji najavljuju da će sve svoje aktivnosti usmjeriti na sprečavanje izgranje HE Krupa.

– Hidroelektrana Krupa neće donijeti ništa dobro građanima Banjaluke, bez obzira u šta vas oni budu uvjeravali, to rade samo radi ličnih interesa zbog kojih mi treba da ispaštamo. Obećavaće radna mjesta za rad u HE u kojoj je sve “na dugme” i gdje će raditi maksimalno šest osoba! Da li zbog šest radnih mjesta treba da dopustimo izgradnju HE?! – navodi se u objavi na stranici ove grupe.

Ribari, ekolozi, mještani i ljubitelji Vrbasa koji su okupljeni u ovoj grupi kažu da samo žele da svoju rijeku predaju budućim generacijama, onakvu kakvu su je oni naslijedili.

U četvrtak su na teren izašli predstavnici “Urbis centra” koje je angažovao ZP “Hidroelektrane na Vrbasu”, potencijalni investitor HE Krupa nedaleko od Erakovog mosta, kako bi otpočeli pripreme za izradu urbanističko-tehničke dokumentacije za gradnju HE “Krupa 2”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *