Peti Zimzograd najavljuje dobru zabavu u Banjaluci

Društvo

Dolaskom Djeda Mraza na Trg Krajine u Banjaluci je večeras svečano otvoren Zimzograd, peta turističko-zabavna manifestacija kojom se ispraća stara i dočekuje nova godina.

Milena Mijatović, direktorica agencije MINT i organizator Zimzograda, rekla je da peti Zimzograd donosi poseban i jedinstven program i sadržaj.

– Ove godine smo se potrudili da zadovoljimo čulo ukusa i mirisa sa preko 60 izlagače iz cijele BiH, ali i programom koji će biti jednako interesantan djeci i odraslima. Tu je naš Fanta Meet up sa regionalnim vlogerima i YouTube zvijezdama, svakodnevni muzički program, klizalište i zabavni park. Ne sumnjamo da ćemo i ove godine zabilježiti rekordnu posjećenost i da će Banja Luka biti stavljena u dešavanja regionalnih mapa, naglasila je Mijatovićeva.

Ona je dodala da će muzički program donijeti najbolju zabavu svakog radnog dana od 17.00 časova uz DJ-eve, tamburaše, saksofoniste, duo i trio sastave, dok će vikendom od 18.00 časova, posjetioci moći uživati uz Zimzogradske tamburaše.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, sa zadovoljstvom je pozdravio sve prisutne i zahvalio se organizatorima na promociji Banjaluke prethodnih pet godina, uz napomenu da je Zimzograd jedinstven brend Banjaluke.

– Generalna strategija Banjaluke je da se, na određen način pozicionira kao regionalni centar, pri čemu je turizam sastavni, ako i jedan od važnijih faktora tih nastojanja. Sadržaji poput „Zimzograda“ pomažu gradu u podizanju turističke ponude, a na samom gradu je da se u narednim mjesecima i godinama generalno pozicionira kao privlačna turistička destinacija, istakao je Radojičić.

On je dodao da će Banjaluka ove godine ponuditi dosta sadržaja za najmlađe, kao i tri novogodišnje noći uz regionalne zvijezde domaće scene.

– Podaci o bukiranosti gotovo svih smještajnijih kapaciteta za Novu godinu potvrđuju naš plan da Banjaluka ove godine, ali i u narednom periodu, mora imati bogat i sadržajan novogodišnji program, kazao je Radojičić.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije Banjaluka, naveo je da Zimzograd privlači domaće i strane turiste, i da se bilježi veća posjeta od kada postoji ovaj projekat.

– Svake godine pratimo tendeciju rasta posjete turista našem gradu, od onih regionalnih komšija do Slovenaca koji su definitivno najmnogobrojinij. Banja Luka je ove godine ponudila dosta novih sadržaja za djecu i odrasle i ne sumnjamo da će biti dosta turista u našem gradu. U prilogu tome govore i smještajni kapaciteti koji su rezervisani već u mjesecu oktobru ove godine. TOBL u sklopu zimzograda ima i preko 40 štandova sa proizvodima od ručnog rada i suvenira, kao i prigodnih poklona i uspomena koje turisti kogu ponijeti sa sobom, istakao je Barašin.

Program Zimzograda nastavlja se od subote 2. decembra kada nastupa bend Kazoo od 17.00 do 21.00 čas, a u nedjelju 3. decembra nastupaju od 18.00 časova Zimzogradski tamburaši.

Radno vrijeme Zimzograda je svakog dana od 10.00 do 22.00 časa.

Na Fanta meet up dolaze najveće regionalne zvijede Muđa i Ćale u nedjelju 3. decembra sa početkom u 12.00 časova, koji imaju preko milion pratilaca na servisu YouTube. Organizatori su naveli da će uslijed najavljenih vremenskih prilika za nedjelju, fotografisanje sa ovim zvijezdama trajati do 16.00 časova, a početak Fanta Meet up-a zakazan je za 12.00 časova.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *