Priječani: Počela popravka mosta

Društvo

Popravkom pješačkog mosta u Priječanima u roku od četiri mjeseca trebalo bi da bude uspostavljena komunikacija za bezbjedan prelaz pješaka preko njega, poslije prvobitno loše izvedene rekonstrukcije mosta.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve rekli su da je ovo prva faza radova, koja obuhvata pripremne radove u radionici te izradu čeličnih profila i ostalog.

“Uveli smo izvođača radova ‘Prijedorputeve’, koji su već krenuli s radovima kako bi konačno viseći most bio bezbjedan za prelazak pješaka”, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Međutim, Radenko Crnogorac, direktor “Prijedorputeva”, rekao je da se izgubilo mnogo finog vremena, te da nije realno očekivati da se za naredna četiri mjeseca to može ispoštovati, jer nastupaju zimski mjeseci, a radi se o čeličnim radovima, koji zahtijevaju zavarivanje, farbanje i ostalo.

“Mi ćemo krenuti s pripremnim radovima, nabavkom materijala i sve što se može u radionici raditi, međutim bojim se da se rad na terenu ne bi mogao očekivati prije marta”, rekao je Crnogorac.

Izovđač radova “Prijedorputevi” su dužni da u roku četiri mjeseca poprave konstrukciju mosta i omoguće bezbjedan prelaz pješaka.

Naime, most je uništen u poplavama 2014. godine, nakon čega je izvršena njegova rekonstrukcija, ali zbog loše izvedenih radova već mjesecima je zabranjen prelaz.

Vrijednost popravke iznosi blizu 100.000 KM, a prema projektu radovi na rekonstrukciji obuhvataju zamjenu deformisanih elemenata, ojačanje poprečnih nosača, ugradnju kosnika, ojačanje donjeg i gornjeg pojasa rešetke, montažu dodatnih dijagonala, utezanje vešaljki i ugradnju sekundarnih stubova ograde.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *