Haos na sjednici: Cipelom na Ramu (VIDEO)

Region

Burna sjednica albanskog parlamenta, na kojoj je biran državni tužilac, ozbiljno je podigla tenzije među rivalskim partijama u Albaniji. Poslanica Monika Krijemadi gađala premijera Edija Ramu cipelom. Tokom glasanja verbalni i fizički dueli poslanika vlasti i opozicije.

Poslanica Pokreta socijalista za integracije Monika Krijemadi pokušala je da pogodi cipelom premijera Edija Ramu, tokom burne rasprave koja je prethodila glasanju za novog državnog tužioca Albanije, javljaju mediji u Tirani.

Ramu je, kišobranom, zaštitilo obezbjeđenje, koje je prethodno u nekoliko navrata na sličan način zaštitilo i predsjednika parlamenta Iljira Metu, koga su opozicioni poslanici gađali papirima.

Poslanici opozicije su u skupštinskoj sali aktivirali i nekoliko dimnih bombi, a policija se tokom sjednice sukobila sa demonstrantima ispred zgrade parlamenta u centru Tirane.

Arta Marku je izabrana za privremenog državnog tužioca sa 69 glasova vladajuće Socijalističke partije. Dva poslanika su bila protiv, dva su se uzdržala od glasanja, a poslanici opozicije su bojkotovali glasanje.

– Ovo je početak narodnog ustanka – rekao je lider glavne opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša.

{youtube}4PQIhQi1FAM{/youtube}

telegraf.rs

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *