Radojičić: Mnogo novih projekata u 2018.

Društvo

Gradonačelnik Igor Radojičić ocijenio je 2017. godinu veoma uspješnom za Banju Luku, jer je riješeno dosta krupnih problema kao što je centralno grijanje.

-Izgradnjom nove toplane, riješen je najveći lokalni komunalni problem. U ovom momentu, nova toplana radi sa četiri kotla i dva dimnjaka, a od sutra u funkciji će biti još dva kotla – rekao je gradonačelnik Radojičić na tradicionalnom prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života povodom predstojećih praznika.

Kako je naglasio, Banja Luka je u ovoj godini dobila i titulu Evropski grad sporta u 2018. godini, a traju pripreme za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Godinu iza nas obilježili su i kilometri novih saobraćajnica, javne rasvjete, vodovoda, i puno planova koji su započeti za narednu godinu.

Kako je istakao Radojičić, radi se i rješavaju problemi građana iz svih dijelova grada, od Parkića, ovdje u centru pa do Priječana, Goleša, Stratinske, Aginog sela i drugih naselja – kazao je gradonačelnik.

-Radujem se idućoj godini koja će donijeti mnogo novih stvari u Banjoj Luci, od dogradnje jedne osnovne škole, tri nova vrtićka prostora, novog mosta, nekoliko saobraćajnica, nastavka vodovodnog sistema „Crno vrelo“ i mnogo onoga što je prioritiet i zahtjevi građana, i to na svim područjima grada – naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Banja Laka ima dobre šanse, dobar potencijal i zajednički sa društveno odgovornim kompanijama i građanima sa akcijama, poput izgradnje dječijih igrališta – da uradimo puno za naš grad.

Predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić takođe je najavio dosta dinamičan rad u 2018. godini.

-I ove godine smo radili dosta dinamično, a sigurno je da nas i u narednoj godini očekuje puno posla i više tačaka na dnevnom redu skupštiniskih zasjedanja nego ove godine. Sigurno je da će biti dosta dobrih projekata i ono što je bitno jeste da će Skupština pratiti ovaj tempo koji ima gradonačelnik Radojičić i Gradska uprava – zaključio je predsjednik Talić.

Prijemu u Banskom dvoru, kojeg su organizovali gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i društvenog života Banje Luke, Republike Srpske i BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *