Mitrović godišnju zaradu poklonio humanitarnoj organizaciji

Sport

Srpski fudbaler Nikola Mitrović pokazao je nesvakidašnjim gestom šta znači biti čovjek.

Kad je ljetos iz Anortozisa došao u svoj Kruševac i potpisao jednogodišnji ugovor s Napretkom, klubom u kojem je ponikao, imao je specijalan zahtjev. Svu svoju zaradu dao je u humanitarne svrhe. Jednostavno se dogovorio sa čelnicima Napretka da njegov novac direktno uplaćuju na račun fondacije “Budi human”.

– Nisam to uradio zbog pažnje medija i javnosti. Kad sam se vratio u Napredak, odlučio sam da svaku mesečnu zaradu dam humanitarnoj organizaciji koju je osnovao naš nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić – kaže Nikola za “Kurir”, pa nastavlja:

– Bogu hvala, dovoljno sam zaradio u karijeri i nadam se da ću još zaraditi. Meni tih nekoliko hiljada evra zaista nije mnogo značilo, a znam da nekome znači sve.

Mitrović je dodao da mu ovo nije prvi put da učestvuje u sličnim akcijama.

– Drago mi je što učestvujem u takvim akcijama i uvek sam pomagao koliko sam mogao. Učestvovao sam u milion akcija, pomagao kad su bile one velike poplave… Jednostavno sam takav. Možda sve to ide iz dana kad ja nisam imao, pa su mi pomagali – poručio je fudbaler.

Nikola Mitrović je karijeru počeo upravo u rodnom gradu Kruševcu, a nastupao je i za Partizan. Ipak, možda je najviše u karijeri uradio noseći dres Makabija iz Tel Aviva.

Za šampiona Izraela igrao je od 2013. do 2016. godine, a na 81 utakmici postigao je četiri gola. S Makabijem se tri puta okitio titulom šampiona države, jednom je osvojio Kup Izraela, a jednom i Toto kup.

Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *