Raseljeni Srbi odustali od posjete Ðakovice na Badnji dan

Region

Članovi Udruženja raseljenih Srba iz Ðakovice saopštili su da zbog najavljenih protesta Albanaca odustaju od odlaska u taj grad, kako bi u crkvu Uspenja presvete Bogorodice unijeli badnjak.

“Da bi izbegli neprijatnu situaciju za veliki praznik, praznik mira, odustajemo od tradicionalnog dolaska na Badnji dan. Nismo uplašeni. Nastavljamo borbu za povraćaj dostojanstva, ljudskih i verskih prava. Ali, N.N. lica tužićemo sudu”, navodi se u saopštenju.

Članovi Udruženja Ðakovčana dodaju da su spremni da se odazovu svakom sudu za odbranu ličnosti, ponosa i vjere i traže pod hitno prijem kod međunarodnih institucija u Prištni, kao i kod privremenih institucija.

Prethodno je grupa Albanaca u Ðakovici najavila da će organizovati mirne proteste protiv dolaska pravoslavnih vjernika i raseljenih Srba na Božić, prenosi portal Kalixo.

Jedan od organizatora protesta Ideal Žaveli rekao je da će skup početi u osam sati u subotu i da će u njemu učestvovati veliki broj nevladinih organizacija te da su o protestu obavijestili policiju.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *