Dodik: Nisam Putinov čovjek, uvažavam SAD

Politika

Predsjednik Republike Srpske MIlorad Dodik rekao je u intervjuu televiziji N1 da on nije Putinov čovjek i da uvažava Sjedinjene Američke Države.

Na pitanje da li je Putinov čovjek, Dodik je odgovorio da nije.

“Ja sam dijete Mire i Bogde Dodika. I ničiji drugo. Poštujem predsjednika Putina, i ponosan sam na činjenicu da mogu da se s njim sretnem nekoliko puta godišnje”, kazao je Dodik.

On je naglasio da u Moskvi sretne dosta i Nijemaca i Zapadnih Evropljana, biznismena u momentu kada zapadna Evropa uvodi sankcije Rusiiji.

Hoćete li razgovarati s budućim američkim ambasadorom, ko će koga da zove, ako Brajan Hojt JI dođe kako se spekuliše, Dodik je kazao da on (Hojt) neće doći.

“Amabasador kad dođe u neku zemlju, on se javi institucijama vlasti. Amerika je jaka zemlja, ne vjerujem da sam nasjeo na priču da se Trump neće miješati u unutrašnje stvari zemalja. Biće mi žao ako sam nasjeo. Vjerujem da će novi predstavnici SAD u regionu ponašati se na taj način. Ovo što su do sada radili je direktno petljanje u sve i svašta. Uvijek sam spreman da pričam sa svakim američkim ambasadorom, ali nisam spreman da mi dođe, sjedi tu gdje ste Vi i kaže moraš to i to da uradiš”.

Na pitanje da li je to poziv američkom amabasadoru da dođe, Dodik je rekao da je spreman za to.

”Apsolutno ja sam spreman, uvažavam Ameriku, nije problem meni razgovaratii”, kazao je Dodik.

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *