Vučić stigao na Kosovo

Region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je stigao na Kosovo i Metohiju gde će boraviti dva dana. Ispred manastira Banjska dočekan zvonjavom zvona. Veliki broj građana je ispred manastira. Srpske zastave na putu Kosovska Mitrovica – Banjska.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je poručio da je srpski narod veoma značajna današnja poseta predsednika “jer svi mi koji zivimo na KIM u teškim uslovima znamo da ne možemo uspeti bez pomoći naše države.”

“Potrebno je da imamo hrabrosti i snage da ostanemo, ali to možemo jedino uz pomoć naše države, kao što je do sada bilo”, rekao je Teodosije koji je danas dočekao predsednika Vučića u manastiru Banjska.

Vučić je ispred manastira izjavio da je došao da razgovara o bezbednosti Srba.

“Srbi moraju da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji, a država Srbija da nastavi da pomaže.”

Predsednik Srbije je dodao: ” Došao sam da poručim Albancima da Srbija ne samo da želi mir, već da ćemo dati sve od sebe da ga sačuvamo i razmirice rešimo…da obezbedimo trajnost mira i sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu.”

Vučić je izjavio da će Srbija nastaviti da pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji, da obezbeđuje njihov ekonomski napredak, i da će naći nove mnehanizme da se obezbedi njihova bezbednost i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

Predsednik Vučić je stigao u manastir Banjska gde ga je dočekao vladika Teodosije, javlja reporter RTS-a.Vučić je, javljaju mediji, dočekan uz zvonjavu manstirskih zvona.

On je došao u pratnji direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Tu su i svi predsednici opština sa severa Kosova, kao i predstavnici Srpske liste, izuzev gradonačelnika Mitrovice Gorana Rakića, koji predsednika dočekuje u tom gradu.

aleksandar vučić, kosovo, posetaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Veliki broj građana dočekao je predsednika Srbije ispred manastira Banjska. Zastave Srbije su na prilazima manastiru, kao i na putu Kosovska Mitrovica – Banjska.

Građani ispred manastira takođe drže srpske zastave, kao i one kombinata “Trepča”.

Duž puta Kosovska Mitrovica – Banjska raspoređeni su pripadnici KPS-a.

Okolnosti ove osme posete Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji u poslednjih pet godina, dodatno su osetljive.

Posle ubistva Olivera Ivanovića, koje je po opštoj oceni, dodatno uznemirilo Srbe, očekuje se da građani imaju brojna pitanja i nedoumice u vezi sa bezbednošću i daljim dešavanjima u južnoj pokrajini.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *