Dvodnevno zasjedanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta

Društvo

Razmatranjem informacije o aktivnostima predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltije sutra će početi dvodnevna sjednica ove pravosudne institucije.

Nakon Tegeltije, direktor Sekretarijata VSTS-a Admir Suljagić izložiće pregled svih projekata koje sprovodi Savjet i Nacrt akcionog plana za borbu protiv korupcije VSTS-a za 2018-2019. godinu.

Članovima Savjeta biće predočen i izvještaj o sprovođenju mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja Evropske komisije za BiH za 2016. godinu, kao i informacija o nacrtu izmjena i dopuna Strategije BiH za rad na predmetima ratnih zločina.

Na dnevnom redu prvog dana zasjedanja je i dopis Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa zaključcima za dostavljanje podataka o ocjenama rezultata rada sudija i tužilaca za 2015. i 2016. godinu, te odlučivanje o prigovorima na godišnju ocjenu rada u 2016. godini.

Prema predloženom dnevnom redu, drugi dan sjednice, u srijedu 24. januara, počeće imenovanjem vršioca dužnosti predsjednika Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, te sudije u Opštinskom sudu u Cazinu i dodatnog sudije u Opštinskom sudu u Zenici.

Na dnevnom redu, između ostalog, je i informacija o angažovanosti članova Savjeta u komisijama za intervjue.

Početak sutrašnje sjednice zakazan je za 9.00 časova.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *