“Karavan mimoze” prodefilovao Banjalukom

Društvo

Mažoretkinje “Karavana mimoze” iz Herceg Novog prodefilovale su danas centrom Banjaluke, predstavljajući 49. Festival mimoze – najpoznatiju turističku manifestaciju na Crnogorskom primorju.

Uz muziku i ples, te dijeljenjem promotivnih materijala i mimoza, učesnici “Karavana mimoze” pozvali su građane Banjaluke da od 2. do 28. februara posjete Festival mimoze u Herceg Novom.

Mažoretkinje su nastup počele ispred hotela “Palas”, te prodefilovale preko Trga Krajine, kroz Gospodsku ulicu, pored Hrama Hrista Spasitelja do Narodnog pozorišta, nakon čega su se vratile do parka “Petar Kočić”.

Marija Krivokapić iz Službe za informisanje opštine Herceg Novi izjavila je novinarima da je suština “Karavana mimoze” da obiđe region i pozove sve da posjete Festival mimoze.

Ona je rekla da je “Karavan mimoze” prethodno posjetio Zlatibor, Jagodinu, Beograd, te da je juče bio i u Bijeljini.

“Svugdje smo srdačno primljeni, veoma smo zadovoljni reagovanjima i najavama ljudi koji su izrazili interesovanje da budu gosti Herceg Novog u februaru”, istakla je Krivokapićeva.

Ona je navela da je, prema svjedočenjima starijih učesnika, “Karavan mimoze” u Banjaluci tradicionalno jedan od najmasovnijih defilea.

Krivokapićeva je podsjetila da je obilježavanje praznika mimoze počelo prije 49 godina u namjeri da gosti zimi posjete Herceg Novi.

“Mimoza je cvijet koji svojom žutom bojom širi vedrinu i najavljuje proljeće, tako da je praznik mimoze prva manifestacija koja najavljuje turističku sezonu”, kaže Krivokapićeva.

Stručni saradnik za odnose sa javnošću u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka Branka Branković napomenula je da su Banjaluka i Turistička organizacija grada i ove godine domaćini “Karavana mimoze”.

Brankovićeva je dodala da se u Banjaluci danas osjeća dah proljeća u duhu mimoze.

U okviru promocije jednog od najpoznatijih praznika u Crnoj Gori, Banjalukom je prodefilovalo 45 učesnika.

Mažoretkinje “Karavana mimoze” iz Herceg Novog prodefilovale su juče centrom Bijeljine, a 16. februara trebalo bi da posjete Trebinje.

Posjetu “Karavana mimoze” u Banjaluci organizovali su opština Herceg Novi, hercegnovska Turistička organizacija, Javna ustanova kulture “Herceg fest”, Gradska muzika i mažoretkinje, te organizacija “Maškare”, u saradnji sa banjalučkom Gradskom upravom i Turističkom organizacijom Banjaluka.

Praznik mimoze počeće tradicionalno prvog vikenda u februaru, a raznovrsan program će trajati tokom cijelog mjeseca. Festival će otvoriti karnevalska povorka od Igala do Trga Nikole Đurkovića, a predviđen je i koncert Nine Badrić u petak, 2. februara.

U subotu, 3. februara, slijedi tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri, od Kumbora do Baošića, kao i maskenbal u Institutu “Dr Simo Milošević”, na kojem će posjetioce zabavljati Tijana Dapčević.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *