Brnabić pozvana na godišnji sastanak Bilderberške grupe

Region

Premijer Srbije Ana Brnabić dobila je poziv za učešće na godišnjem sastanku najuticajnijih svjetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu, koji će biti održan u junu, u italijanskog gradu Torino.

Brnabićeva je dobila poziv nakon izlaganja na sastanku grupe “Novi lideri za Evropu” na nedavno održanom Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Poziv da učestvuje na ovom sastanku, koji će biti održan od 7. do 10. juna, Brnabićevoj je uputio predsjedavajući Upravljačkog komiteta Bilderberške grupe Henri de Kastris, nekadašnji predsjednik borda direktora multinacionalne osiguravajuće kompanije “Aksa”.

Bilderberška grupa, koja je naziv dobila po hotelu “Bilderberg” u Holandiji u kojem je održan prvi sastanak 1954. godine, okuplja sto najuticajnijih ljudi iz svijeta politike, preduzetništva i medija iz Evrope i Sjeverne Amerikei.

Na godišnjim sastancima diskutuje se o gorućim pitanjima sa kojima se suočava savremeni svijet.

Brnabićeva je od oktobra 2016. godine član grupe “Novi lideri za Evropu” Svjetskog ekonomskog foruma, koju čine mladi političari i donosioci odluka iz više evropskih zemalja.

Kao jedini premijer iz regiona, Brnabićeva je učestvovala i u izradi izvještaja Svjetskog ekonomskog foruma “Obnova Evrope”, u kojem je pripremila dio koji se odnosi na migracije i granice.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *