Pokušali opljačkati ženu: Pazar letio na sve strane

Hronika

Policija u Sarajevu traga za dvojicom za sada nepoznatih razbojnika koji su jutros pokušali opljačkati ženu ispred Ziraat banke u Sarajevu.

Pokušaj razbojništva dogodio se jutros oko 8.55 sati u ulici Zmaja od Bosne, opština Novo Sarajevo.

Žena je nosila veću količinu novca koju su joj razbojnici pokušali oteti. Kada nisu uspjeli, pobjegli su u nepoznatom pravcu. Napadnutoj ženi je pozlilo, zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć, prenosi Klix.ba.

Razbojnici su, po svemu sudeći znali da ona dolazi da preda pazar, jer su je u neposrednoj blizini banke čekali najmanje pola sata, saznaje Faktor na mjestu događaja. Videonadzor je pokazao kako su razbojnici do banke došli iz pravca Vilsonovog šetališta, gdje su i pobjegli nakon što im je plan propao. Navodno, pola sata ranije, šetali su neposrednoj blizini banke.

Kada je Elma R., inače radnik firme “Hoteli Ilidža Group”, koja se našla na meti pljačkaša, zajedno sa svojim vozačem stigla do semafora, na video nadzoru se moglo vidjeti da su je razbojnici već čekali, te da su krenuli prema ulazu u banku.

Žena koja se našla na meti pljačkaša ispričala je da ih je vidjela nakon što je izašla iz automobila ispred banke. Ubrzo se našla na podu ispred samog ulaza u banku.

– Vidjela sam dvojicu muškaraca kako takođe idu prema banci, ali bili su sasvim normalni, fino obučeni. Ja sam nastavila svoj put. Najednom sam samo osjetila kako se jedan od njih bacio na novac koji sam nosila. Oborio me je na zemlju i ja sam počela vrištati. Otimali smo se i on me je u jednom trenutku udario, kako bih pustila torbu, ali nisam pustila – ispričala nam je vidno uznemirena Elma za Faktor.ba.

Kako nam je kazala, razbojnici su ipak odnijeli jedan dio novca, a prilikom otimanja između žene i razbojnika, novac je letio na sve strane.

Već u sljedećem trenutku iz banke su istrčali zaštitari koji su na kamerama vidjeli šta se događa. Razbojnici su se dali u bijeg, a zaštitari u potjeru za njima. Međutim, nisu ih uspjeli sustići.

Ubrzo je na mjesto događaja došla i policija, te pregledala snimke video nadzora. Kako saznajemo, već pretpostavljaju gdje se razbojnici kriju, te bi oni brzo trebali biti privedeni.

Uznemireni prisustvom većeg broja policajaca ispred zgrade, drugi klijenti banke su se raspitivali šta se tačno dogodilo. Nisu mogli vjerovati da je žena na takav način presretnuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *