Evakuacije u Srbiji zbog poplava i klizišta

Region

Na brdu u selu Malošište, kod Doljevca, između Prokuplja i Niša, proradilo je klizište i nekoliko kuća je ugroženo, pa je evakuisano 12 osoba, a zbog klizišta zatvoren je i most između sela Ćurlina i Perutina.

Pomoćnik predsjednika opštine Doljevac Bratislav Jovanović rekao je da su tri kuće ugrožene u Malošištu, a još se procjenjuje da li će još njih početi da klizi zbog pokretanja terena, javio je portal “Južne vesti”.

On je dodao da je Štab za vanredne situacije pozvao stručnu ekipu iz Niša da vide i procijene ozbiljnost klizišta i da daju preporuke šta treba da se radi.

Mještani Malošišta javljaju da je ugroženo više od tri domaćinstva u naselju iznad škole, odnosno da je oštećeno bar pet kuća zbog klizišta.

Klizište je proradilo i kod mosta između Ćurline i Perutine, pa je on trenutno zatvoren za saobraćaj.

Jovanović je dodao da su na području Doljevca, gdje je u nedjelju proglašena vandredna situacija zbog poplava, rijeke u opadanju i situacija se smiruje.

“Zbog poplavljenih kuća iz sela Mekiš evakuisano je 11 osoba, a iz Šarlinca njih devet. Oni su smešteni u domove kulture”, podsjetio je Jovanović.

Na području Zaječara nivo Crnog i Belog Timoka opada. Na Kosovu i Metohiji, rijeke Sitnica i Lab poplavile su više sela.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *