Višegrad: Pronašli 42 migranta

Hronika

Na području opštine Višegrad danas su pronađena 42 migranta, među kojima je 11 djece, rekao je Zoran Stupić, komandir Jedinice Granične policije Višegrad.

– U jutarnjim satima na području grada pronađeno je 17 migranata, koji su ilegalno prešli granicu na još neutvrđenom mjestu. Nakon toga smo u naselju Vardište otkrili grupu migranata u kojoj je bilo 11 djece, sedam žena i sedam muškaraca – naveo je Supić.

On je dodao da su migranti dovedeni u sjedište Jedinice Granične policije Višegrad, gdje su preduzete mjere propisane zakonom.

– Uzeli smo od njih podatke i u dogovoru sa Službom za poslove sa strancima organizovali njihov boravak, dok ne stignu vozila Međunarodne organizacije za migracije, koja će ih prevesti u azilantski centar u blizini Trnova – rekao je Stupić.

On je naveo da su za migrante obezbijedili tople prostorije, hranu i deke.

Stupić je rekao da je broj migranata u posljednje vrijeme povećan zbog činjenice da su okolne zemlje zatvorile granice različitim vrstama mjera.

– Migranti su tako krenuli prema preostaloj zemlji u koju mogu da uđu, a to je BiH. Naša procjena je da bi broj migranata mogao biti povećan u narednom periodu, odnosno dolaskom ljepšeg vremena – dodao je Stupić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević sa delegacijom posjetio je migrante i uručio im skromnu pomoć.

– Moramo pokazati da mislimo o svima koji dođu u naš grad, a posebno na mlađu populaciju, jer je među migrantima veliki broj djece. Izrazili su nam zahvalnost za brigu i pomoć koju smo uručili – dodao je Đurević.

Otkriveno 11 Sirijaca i četiri Pakistanca

Bilećka i gatačka policija uhapsile su 11 Sirijaca i četiri Pakistanca za koje pretpostavlja da su ilegalno prešli granicu BiH iz Crne Gore.

Iz Policijse uprave Trebinje saopšteno je da su Sirijci juče uhapšeni u Bileći, a Pakistanci u Gacku.

Uhapšeni su predati u nadležnost Granične policije BiH.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *