Majka žrtvovala svoj život da spasi dijete: Momak je iz ljubomore izbo i zapalio

Svijet

Lian Kolopi (25) žrtvovala je život kako bi spasila svoje dvogodišnje dijete od ljubomornog oca te je izbodena nožem i zapaljena.

Kolopi je zadobila 21 ubodnu ranu pri napadu bivšeg momka Salima Saida, koji ju je polio benzinom i zapalio. Dok je plamen zahvatao njena leđa, čuvala je dvogodišnju kćerku u rukama kako bi je zaštitila od napada koji se dogodio u engleskom gradu Ravtenstalu.

Komšije su čule Kolopi kako doziva pomoć te su pozvali policiju i vatrogasce. Međutim, dok su oni došli do stana, ona je već pretrpjela teške povrede zbog kojih je četiri dana kasnije preminula u bolnici. Povrede je pretrpjela i njena beba, ali nije životno ugrožena. Njeno drugo dijete u tom trenutku nije boravilo u stanu, prenosi “Daily Mail”.

Napad se dogodio prošlog jula, a na suđenju je ustanovljeno da je Said prije ubistva kupio lisice, ljepljivu traku te benzin s namjerom da ubije bivšu djevojku jer ga je ostavila. Ustanovljeno je i da je na internetu pretraživao “16 koraka da se neko ubije, a da se ne otkrije”, “kako brzo zapaliti vatru” te “koliko je vremena potrebno da se neko uguši”.

Kolopi i Said su započeli vezu 2015. godine te su čak stupili u brak po šerijatskim pravilima. Međutim, raskinuli su prošle godine jer ga je ona optuživala za posesivnost i nasilje.

Said je proglašen krivim i osuđen je na minimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 30 godina.

Faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *