Kajkut se sastao sa predsjednikom OVP Salcburga

Politika

Na marginama međunarodne konferencije “Pametni gradovi – izazovi i rješenja”, koja se održava u Austriji, održan i sastanak gradonačelnika Salzburga, Haralda Preunera, koji je i predsjednik gradskog odbora vodeće Austrijske narodne partije (OVP) u Salzburgu, i Mladena Kajkuta, predsjednika Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Banjaluka.

Tema sastanka kojem je prisustvovao i sekretar OVP Salcburga Peter Mitgutsch bila je pokretanje saradnje i jačanje međupartijskih odnosa na nivou gradskih organizacija dvije stranke.

Peter Mitgutsch je izrazio spremnost za saradnju dvije političke partije i najavio skori dolazak u Banjaluku.

Predsjednik banjalučkog SDS-a Mladen Kajkut je izjavio da iskustva snažne članice Evropske narodne partije mogu mnogo pomoći novom načinu rada stranke koju predstavlja.

– Želja nam je da čujemo iskustva OVP koja bismo primijenili kako bi nam olakšala buduće aktivnosti. Pozvao sam gospodu Preunera i Mitgutscha da posjete našu gradsku organizaciju u Banjaluci, rekao je Kajkut.

On je naveo da Srpska demokratska stranka poštuje prošlost, ali je okrenuta budućnosti i da će nastaviti da djeluje kao srpska, narodna i tradicionalna, ali i evropska partija.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *