Olimpijski centar “Jahorina” novinaru RTRS dodijelio posao od 6.000 KM

Društvo

Olimpijski centar “Jahorina” dodijelio posao vrijedan 6.000 KM Agenciji “Princip Media” iz Istočnog Sarajeva, koju predstavlja Aleksandar Crkvenjaš, novinar i šef ITC RTRS u Istočnom Sarajevu.

Viber prepiska između šefa poslaničkog kluba SNSD u Predstavničkom domu PS BiH Staše Košarca i novinara RTRS u Istočnom Sarajevu, nije jedini vid svakodnevne komunikacije na relaciji SNSD-RTRS.

To potvrđuju i fotografije koje pokazuju da je Košarac čest gost RTRS, ali i dokumentacija u posjedu portala Istinito.

Dokle sežu sprege i interesni odnosi između SNSD-a i novinara i rukovodstva RTRS, potvrđuje i ugovor kojim OC Jahorina dodjeljuje posao vrijedan 6.000 KM Agenciji Princip Media iz Istočnog Sarajeva, koju predstavlja Aleksandar Crkvenjaš, novinar RTRS i šef ITC u Istočnom Sarajevu.

Budući da je AD OC “Jahorina” pod direktnom kontrolom Vlade RS i lokalnog  SNSD-a, jasno je da se poslovi mogu dodjeljivati samo podobnima, što je uobičajena praksa otkako izvršnu vlast u Republici Srpskoj vodi SNSD.

Odluku o dodjeli ugovora vrijednog 6.000 KM Aleksandru Crkvenjašu potpisao je director OC Jahorina Pale Dejan Ljevanić 12. februara ove godine. Ovim ugovorom se Crkvenjaš obavezuje da će njegova Agencija za potrebe AD OC Jahorina obaviti “uslugu izrade promo filma i štanda”.

Zanimljivo je da je Crkvenjaš pokrenuo i informativni portal “Princip news” koji je još u fazi izrade, a kakve će sadržaje objavljivati, dijelom bi se moglo naslutiti i iz viber-prepiske novinara RTRS sa Košarcem.

Odluka o dodjeli ugovor koji je u posjedu portala Istinito nedvosmisleno pokazuje da Aleksandar Crkvenjaš ipak nije novinar od 100 KM i da svoje usluge SNSD-u naplaćuje mnogo skuplje.

Izvori Istinito navode da je Crkvenjaš odavno u bliskim odnosima sa Košarcem, još iz vremena dok nije bio afirmisani novinar RTRS i dok je ovaj bio predsjednik OO SNSD Istočno Sarajevo. Navodno, Crkvenjaš je bio u timu Staše Košarca tokom izborne kampanje 2014. godine.

Ovo nije jedini primjer dobre saradnje SNSD i RTRS. Naime, supruga Staše Košarca, Sanja, prije nešto manje od godinu dana, postavljena je za savjetnika generalnog direktora RTRS Draška Milinovića.

Sve upućuje na Crkvenjaša

Iako sa sigurnošću ne možemo tvrditi da li je Aleksandar Crkvenjaš novinar koji se dopisivao sa Košarcem, stoji činjenica da SNSD i RTRS uveliko rade zajedno na diskreditaciji opozicije. A stoji i odgovornost Crkvenjaša kao šefa ITC u Istočnom Sarajevu.

Nakon što je prepisku između Košarca i novinara RTRS na društvenim mrežama objavila šefica poslaničkog kluba SDS u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević, uslijedio je demanti, al i salve optužbi na račun potpredsjednice SDS.

Optužena je za fotomontažu, iako na njen poziv da se ekspertizom telefona utvrdi autentičnost poruka na Viberu, nije odgovorio ni Košarac, niti RTRS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *