Sutra pljuskovi i grmljavina, moguća pojava grada

Društvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji.

Ujutru će biti umjereno oblačno uz sunčane periode, dok se na jugu tokom prijepodneva očekuje pretežno oblačno vrijeme uz povremene pljuskove sa grmljavinom.

Sredinom dana kiša i pljuskovi će se polako širiti ka sjeveru, ponegdje može biti i lokalno jačih pljuskova sa grmljavinom uz pojavu grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije popodne i uveče na jugu i jugozapadu oblačno uz jaču i obilniju kišu, a na sjeveru i sjeveroistoku ostaje promenljivo vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha između 8 i 14, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura između 20 i 25, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 12, Ivan sedlo 19, Kalinovik 20, Gacko , Han Pijesak i Mrakovica 23, Ribnik, Bihać i Sokolac 24, Nevesinje, Foča, Novi Grad, Livno i Sarajevo 25, Bileća, Mrkonjić Grad, Bugojno, Mostar, Sanski Most i Zvornik 26, Šipovo, Srbac, Doboj i Prijedor 27, Banjaluka, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 28, Višegrad, Rudo, Bijeljina, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 29 stepeni Celzijusovih.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *