Kolumbija ide dalje, Senegal zaustavljen zbog žutih kartona

Sport

Reprezentacija Kolumbije savladala je Senegal u posljednjem, odlučujućem meču trećeg kola grupe H i kao prvoplasirana prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva rezultatom 1:0 (0:0), dok je afrička selekcija eliminisana zbog većeg broja žutih kartona u odnosu na Japan!

Junak “Kafeterosa”, koji su od 30. minuta igrali bez povrijeđenog Hamesa Rodrigesa, bio je štoper Barselone Jeri Mina, pogodivši mrežu poslije sjajnog skoka u 74. minutu.

Istovremeno, “Samuraji” su se domogli naredne faze takmičenje na istorijski način, i pored poraza od Poljske istim rezultatom, pošto su dobili dva žuta kartona u odnosu na Senegalce, 6 na prema 4.

Kolumbijci i Japanci će imena svojih rivala u borbi za četvrtinu finala saznati negdje oko 22 časa, kada Engleska i Belgija odigraju međusobni duel za prvo mjesto.

Ipak, veliko je pitanje kako će taj meč uopšte izgledati jer prvoplasirani, ukoliko savlada Japan, u meču za polufinale igra sa boljim iz duela između Brazila i Meksika, dok prvo mjesto vodi na pobjednika iz duela Švedska – Švajcarska.

Važnost meča učinila je svoje, pa nismo gledali previše kvalitetan i zanimljiv fudbal, iako je sve lako moglo da ode u drugom smijeru da nije bilo VAR sistema. Milorad Mažić odmah je pokazao na bijelu tačku poslije starta Dejvisona Sančesa nad Sadiom Maneom u 16. minutu, ali je nedugo zatim reagovala ekipa pored video tehnike, srpski arbitar je pregledao snimak i promijenio prvobitnu odluku – pošto je u pitanju bio zaista sjajan start defanzivca Totenhem Hotspura.

Do odlaska na odmor gledali smo tek sporadične pokušaje na obe strane, ali nijedna od dviju selekcija nije željela previše da srlja, pa pravih prilika za promjenu rezultata nije ni bilo.

Ništa se značajnije nije promijenilo ni u nastavku, s tim da je ekipa Hosea Pekermena bila ta koja je više kotrolisala ritam, svjesna da je trenutno stanje rezultata na oba stadiona ne donosi plasman dalje.

Nastavili su sa napadima, iako su oni u većem dijelu susreta bili poprilično jalovi, da bi im se pristup napokon isplatio poslije kornera koji je izveo Huan Kintero, a defanzivac Barselone postigao svoj već drugi pogodak na ovom Mundijalu, i to ponovo glavom. Imali su i Senegalci šanse do kraja da nešto promijene, odmah poslije gola Mane se našao u sjajnoj prilici, ali je i David Ospina veoma dobro reagovao i tako donio još jednu, novu stranicu istorije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *