Čitav region se smije hrvatskoj predsjednici i njenom javljanju iz Vašingtona

Region

Nakon što se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osramotila u Dnevniku HRT-a javljanjem ispred Bijele kuće poput turistkinje, uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama.

Hrvatima je posebno smiješno na koji način se Srbi sprdaju s njihovom predsjednicom.

“Ovog našeg su bar pustili u dvorište”, napisao je korisnik Twittera i mnoge nasmijao, ali i podstakao na razmišljanje. Naravno, zbog posljednjeg gafa, Kolinda nije bolje prošla ni u Hrvatskoj.

Mnogi su se “zabrinuli” i za Kolindinog supruga Jakova.

Hrvatska predsjednica svojim nastupom u Dnevniku HTV-a je tako podsjetila na srpskog premijera Aleksandra Vučića, kojem 2015. nakon sastanka s američkim potpredsjednikom Bajdenom nije bilo dozvoljeno dati izjavu za medije na zelenoj površini neposredno pred Bijelom kućom, nego tek – pred istom onom ogradom pred kojom je stajala i Kolinda. Postoji, doduše, jedna bitna razlika – Vučić se barem sreo s američkim potpredsjednikom, a Kolinda nije.

Kolinda je u svom javljanju u Dnevnik ustvrdila kako je njena posjeta “usredotočena upravo na to da se iskoristi ovaj trenutak između dvije administracije, da se Hrvatska pozicionira kao čimbenik koji će doista aktivno sudjelovati u kreiranju američke vanjske politike”.

Kako predsjednica jedne Hrvatske misli kreirati vanjsku politiku SAD, Kolinda nije pojasnila, ali Hrvatima ostaje nada da to ne misli činiti ispred ograde Bijele kuće.

Istinito/Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *