Srbija: U nastavku akcije uhapšeno 47 osoba

Region

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih djela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno u vezi sa zloupotrebom službenog položaja u državnim organima, uhapsili su 47 osoba.

Podnesene su krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih djela, dok se za dvije osobe traga.

Akcija “Pluton 2” sporevedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih djela kojima su budžetima Republike Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine, Grada Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima nanijeli štetu od 1.896.090.232,00 dinara, odnosno preko 17,5 miliona evra.

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična djela poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, nenamjensko korišćenje budžetskih sredstava, pronevera, falsifikovanje službene isprave, prevara i teška krađa.

Među uhapšenima su bivši rukovodilac Odjeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve, bivše odgovorno lice Doma zdravlja “Dr Milorad-Mika Pavlović” u Inđiji, ljekar, građevinski inspektori, matičari, investitori i bivša i sadašnja odgovorna lica više pravnih subjekata.

RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *