Sastanak lidera PDP i NDP novi korak ka ujedinjenju?

Politika

Predsjednici PDP i NDP Branislav Borenović i Dragan Čavić i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić razgovarali su danas u Banjaluci o o modelima čvršće saradnje i zajedničkom izlasku dvije partije na opšte izbore naredne godine.

Nakon sjednica predsjedništava Partije demokratskog progresa i Narodnog demokratskog pokreta, na kojima je razmotrena mogućnost ukrupnjavanja političke scene u Republici Srpskoj, rukovodstva su razgovarala o modelima čvršće saradnje i zajedničkom izlasku dvije partije na opšte izbore naredne godine.

-PDP i NDP su dogovorile intenzivniju saradnju političkih subjekata, tim prije što opšte prilike u Republici Srpskoj zahtijevaju odlučnije i energičnije djelovanje stranaka opozicije, saopšteno je nakon sastanka.

Zajednički je ocijenjeno da je stanje u Republici Srpskoj izuzetno teško i da vlast nema odgovor ni na jedno krupno ekonomsko i političko pitanje. PDP i NDP su osudile lutanje vlasti i loša rješenja, nastavak zaduživanja i nerješavanje životnih problema građana, kao i evidentan rast korupcije i kriminala.

Lideri PDP i NDP zaključili su da su to sve razlozi zbog kojih je neophodno aktivnije i organizovanije djelovati protiv režima u Republici Srpskoj, i da zajednički rad, uz poziv i svima drugima koji to žele, treba da pokaže građanima da postoji ozbiljna politička alternativa nenarodnoj vlasti, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *