Vučić na sastanku sa Putinom

Region

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da se nada da će se odnosi dvaju zemalja pozitivno razvijati.

“Ma kako se razvijala politička situacija, ne sumnjamo da će se odnosi između naših zemalja razvijati isto ovako pozitivno i u duhu prijateljstva kao i do sada”, rekao je Putin u kratkom obraćanju prije sastanka u četiri oka.

On je izrazio očekivanje da će predstojeći predsjednički izbori u Srbiji proteći na najvišem nivou, poželevši uspjeh “aktuelnim vlastima”.

Putin je takođe istakao da je zajedničkim naporima promjenjena nabolje, makar i neznatno, situacija u trgovinsko-ekonomskoj sferi.

“Prošle godine ostvaren je manji porast trgovinske razmjene, naporima vaše vlade. Ti rezultati ostvareni su zahvaljujući rastu isporuka iz Srbije u Rusiju. Najveći porast zabilježila je isporuka poljoprivrednih proizvoda, negdje oko 40 odsto. Imamo i dobre zajedničke projekte, oni se aktivno razvijaju, pre svega u energetici“, precizirao je Putin.

Među temama razgovora sa Vučićem Putin je naveo i regionalnu situaciju, koja se, kako je primijetio, donekle zaoštrava.

Vučić se, govoreći na ruskom, zahvalio Putinu na podršci, njegovoj lično i Ruske Federacije, teritorijalnom integritetu Srbije, a takođe je izrazio uvjerenje da će biti moguće povećati trgovinsku razmjenu dvaju zemalja.

Prema riječima srpskog premijera, tema će biti i situacija u regionu, koja je važna i za Rusiju i za Srbiju.

(sputnjik.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *