“Beli” iz BiH: “Drage moje ovce, obećavam vam promjene. Biće trave, livada…”

Društvo

Mladenovački Ljubiša Preletačević Beli inspirisao je i mladog Goraždanina i rukometaša Ajdina Bukvu (31) da krene njegovim stopama.

Ajdin je odlučio da u svom selu Osječani snimi satiričan video, u stilu popularnog Preletačevića, fiktivnog lika iz Srbije stvorenog po uzoru na tipičnog balkanskog korumpiranog političara, koji se kandidavao i na izborima za predsjednika Srbije i ostvario neočekivane rezlutate. Slučajnost ili ne, obojica imaju nadimak Beli. Beli iz BiH, apsolvent Ekonomskog fakulteta iz BiH, pokazao je kako ima izuzetan smisao za humor.

– Kad ga ima Srbija, zašto i BiH ne bi imala svog “Belog”? Svima bi nam bilo bolje živjeti ako imamo dovoljno svi. A ne nekolicina njih sve, a većina preživljava… – rekao je kratko Ajdin, svojevremeno rukometni reprezentativac BiH za avaz.ba.

Porukama sa “predizbornog skupa” u Osječanima, kako je istakao, želio je da aludira na brojna predizborna obećanja iz BiH koja zauvjek ostanu neispunjena.

– Dragi moji, drago mi je što ste došli u tolikom broju. Ja vam obećavam promjene – biće trave, livada… I puteve ću vam napraviti. Glasajte za Belog – rekao je Ajdin, obraćajući se u satiričnom videu stadu ovaca.

Mladenovački Beli, pravog imena Luka Maksimović, u centru medijske pažnje u regionu našao se kandidaturom za predsjednika Srbije. Zauzeo je visoko treće mjesto, od ukupno 11 prijavljenih kandidata. Povjerenje mu je ukazalo tek nešto manje od desetine, odnosno čak 326.055 građana Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *