Banjaluka: Sporu FK Džaja i Jedinstva oko zemljišta priključila se Gradska uprava

Društvo

Okolina stadiona u Vrbanji juče je bila pod opsadnim stanjem, zbog zakazane deložacije porodice Glišić, koja se godinama spori sa FK Jedinstvo, a novi akter ove priče je i Gradska uprava, sa svojim zahtevima.

Milivoje Glišić, vlasnik FK Džaja i otac poznatog pevača Dade Glišića, koji se godinama tuži sa FK Jedinstvo zbog zemljišta u Vrbanji sprečio je juče treću deložaciju iz porodične kuće, uz brojne pretnje policiji i sudskim izvršiocima.

Odlučan je da dokaže da se u ovom slučaju desio pravni kriminal, da FK Jedinstvo i predsednik Admir Čavka želi da mu oduzme kuću u koju je uložio skoro pola miliona maraka, a na gubitku bi, dodaje, posle svega, bio i Grad Banjaluka.

– Da je FK Jedinstvo sada ušlo na posed, Grad nikada ne bi dobio zemlju. Imaju jednu vrlo prljavu presudu, zemlja nije njihova, ni kuća, a hoće da deložiraju nas i FK Džaja, dok oni ni nemaju klub. Jedinstvo je nepostojeći klub i svi to znaju – vikao je juče Glišić, nakon što se policija razišla.

On je uveren da će do kraja meseca na sudu dokazati da je kuća njegova, a stadion gradski i uzda se u poslednje rešenje Geodetske uprave, kojim su, kaže, potvrdili da su ranije pogrešili.

– Ovde je dokazano da sam ja pravio objekat, da je odbijena žalba FK Jedinstva i da nemaju više ni pravo više žalbe – pokazivao je Milivoje dokument iz RUGIP.

Admir Čavka predsednik FK Jedinstvo, ocenio je kratko da se ponovnim odgađanjem deložacije pokazalo da su pojedinci veći od institucija i od policije.

– Žalosno je da već treći put neko preti minama, bombama i da policija nije ništa uradila po tom pitanju. Ovde smo pokazali jasnu nemoć države. Pretili su mojoj porodici, sudskom izvršiocu, što je prevršilo svaku meru – rekao je Čavka.

Podsetio je da se po pravosnažnoj presudi iz 2014. godine vraća imovina FK Jedinstvu i tvrdi da su poništena rešenja RUGIP na koja se poziva porodica Glišić.

– U četvrtak smo dobili rešenje iz Okružnog suda koji je poništio ta rešenja i dao Geodetskoj upravi da ih ispravi – poručio je on.

Čavka je za „EuroBlic“ potvrdio i da je Grad tužio FK „Jedinstvo“ pre nekoliko meseci, kao i da su juče dobili odbijenicu iz Okružnog suda. Najavljuje i kontratužbu protiv Grada na naknadu štete, što im nisu obezbedili prostor za korišćenje.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je juče kratko da se o ovom slučaju informišu samo putem medija, te da je sud doneo presude koje nisu bile u korist Grada.

– Nemamo informaciju da se u toku prošle sedmice nešto novo dešavalo. Grad je u sudskom postupku nastojao dokazivati vlasništvo nad sportskom infrastrukturom, jer smatramo da bi po zakonu kompletna ta infrastruktura trebala biti u vlasništvu Grada – poručio je Radojičić.

Odgovor iz Okružnog privrednog suda i RUGIP juče nismo dobili.

Imovina uzurpirana?

Predsednik kluba Admir Čavka, ranije je rekao da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK Jedinstvo, jedan kroz jedan vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog meštanina.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *