Iran: Više mrtvih i ranjenih u terorističkom napadu

Svijet

Najmanje jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u pucnjavi u zgradi Parlamenta Irana, prenosi agencija Tasnim. Nešto kasnije izvršen je napad u mauzoleju nekadašnjeg lidera ajatolaha Homeinija.

U dva odvojena koordinisana napada, dvije grupe naoružanih ljudi pucale su na poslanike u parlamentu i na ljude u mauzoleju u centru Teherana, javila je agencija IRNA. IRNA navodi da su u napadu u parlamentu učestvovala četvorica napadača i da je jedan uhapšen. Napadači su nosili dva “kalašnjikova” i jedan pištolj.

“Islamska država” preuzela odgovornost za napade

“Islamska država” preuzela je danas odgovornost za napade na zgradu iranskog parlamenta i mauzolej ajatolaha Homeinija u Teheranu, javila je agencija Amak, koja je pod kontrolom džihadista. “Borci `Islamske države` napali su Homeinijevo svetilište i iranski parlament u Teheranu”, navodi se u izvještaju.

Iranski mediji ranije su prenijeli da je u zgradi parlamenta ubijeno sedam osoba, a u mauzoleju jedna, dok je pet lica ranjeno. U zgradi mauzoleja odjeknule su dvije detonacije.

U Teheranu je počeo vanredni sastanak iranskog Savjeta bezbjednosti nakon terorističkih napada u parlamentu i mauzoleju imama Homeinija. Zvaničnik Savjeta Ali-Reza Mahdavi Šahrudi rekao je da će tema sastanka biti ovi teroristički napadi.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *