Plamenac o kazni za “ruganje” NATO-u: Već sam se spakovao za Spuž!

Region

Beogradski list Večernje novosti sproveo je anketu povodom medijskih napisa da je, shodno zakonu države Crne Gore, za „izvrgavanje ruglu“ međunarodnih organizacija čiji je Crna Gora član moguće dobiti kaznu i do 10.000 evra.

S obzirom na to da je Crna Gora nedavno zvanično i protiv volje naroda učlanjena u NATO pakt, javnost je ovaj zakon posebno protumačila u tom kontekstu, a uslijedile su i burne reakcije antinatovskih aktivista i udruženja.

Paroh barski Jovan Plamenac je ovim povodom na pitanje Novosti: „Šta mislite o zakonu koji kažnjava svakog ko se ruga NATO-u?“ izjavio da se već spakovao za zatvor.

„Već sam spakovao četkicu za zube i ostalo za zatvor u Spužu, jer nemam 10.000 evra. Da će NATO vojnici biti nedokučivi crnogorskim zakonima, najavljeno nam je još prije dvije godine kada je američki vojnik zlostavljao jednu djevojku u podgoričkom hotelu Premijer, a to nije procesuirano, odnosno – zataškano je“, kazao je paroh barski.

„Sada kada nam dođu, biće kao u vrijeme begova, s tom razlikom što su begovi napastvovali samo žene, a od ovih moraće da se čuvaju i muškarci. NATO je simbol nasilja u svijetu. Ja sam već pisao da je NATO zločinačkija organizacija i od Boko harama i od ISIL-a i da je NATO udarna pesnica antihrišćanskog sistema vrijednosti Zapada. Već sam spakovao četkicu za zube i ostalo za zatvor u Spužu, jer nemam 10.000 evra“, zaključio je on.

in4s.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *