DNS danas bira predsjednika stranke

Politika

Na skupštini Demokratskog narodnog saveza koja će biti održana danas u Banjaluci, trebalo bi da bude izabran predsjednik i ostali organi stranke.

Najavljen je dolazak 1.329 delegata iz svih opštinskih i gradskih odbora DNS-a sa područja Republike Srpske i Federacije BiH, kao i gostiju iz RS i Srbije.

Predsjedništvo DNS-a ranije je podržalo prijedlog da za predsjednika stranke bude reizabran Marko Pavić koji tvrdi da je želio da neko drugi stane na čelo partije.

-Kada se nisam kandidovao za gradonačelnika Prijedora mislio sam da se ne kandidujem ni u stranci, ali na nagovor kolega koji su mi rekli da sam potreban, poslušao sam ih, rekao je Pavić za Nezavisne.

Lider DNS-a je najavio da će svu snagu u narednom periodu uložiti u dodatno ojačavanje stranke.

-Raspoloženje građana je takvo da na sljedećim izborima očekujem 100.000 glasova za nas. Takođe jedan od narednih koraka je da kandidat za predsjednika Republike Srpske ili člana Predsjednštva BiH bude iz DNS-a. U tome očekujem podršku koalicionih partnera, naglasio je Pavić.

Stranku, koja već dvanaestu godinu čini dio vladajuće koalicije u RS, posljednjih nekoliko mjeseci potresaju unutarstranački lomovi koji su posljedica sukoba suprotstavljenih struja, naročito u Banjaluci gdje je za predsjednika GO DNS početkom maja ponovo izabran Nedeljko Čubrilović.

Nezvanično, upravo bi Čubrilović mogao da bude kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske na izborima 2018. godine.

DNS je osnovan 17. juna 2000. godine u Banjaluci, nakon podjela unutar Srpskog narodnog saveza (SNS) Biljane Plavšić. Prvi predsjednik stranke bio je dr Dragan Kostić, poznati hirurg iz Banjaluke.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *