Stranci od Čavića traže da odustane od tužbi i ostavi Dodika na miru

Politika

Ovih dana trpim strašan pritisak stranih diplomata, požalio se Dragan Čavić, lider NDP. Nekoliko njih je tražilo od mene da odustanem od namjere da tužim Službeni glasnik i druge osobe zbog neobjavljivanja Odluke NSRS o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Juče sam imao sastanak sa jednim diplomatom, i on je tražio od mene da odustanem, otkriva Čavić.

“Ja ne znam šta se ovo događa, to je nevjerovatno, zapadne diplomate od mene traže od kada sam rekao da pokrećem tužbu protiv onih koji nisu objavili, koji su spriječili objavljivnaje referenduma, da to ne radim. Ja sam šokiran. Zašto? Pa kao održaće referendum. Pa draga gospodo on je dužan da održi referendum. Odluka NSRS je donesena, o čemu vi pričate, pa vi ste saučesnici sa njim. Imao sam već nekoliko intervencija zapadnih diplomata, nevjerovatno da to ne radim. Kojih? Neću da govorim zbog njih”, rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Jasno sam im rekao da ne odustajem od svoje nakane, kaže Čavić. Ukoliko vladajući nastave sa praksom ne obajvljivanja odluka Narodne skupštine, njihovim držanjem u ladici, opozicija neće učestvovati u tome, poručio je Čavić.

“Ne može Dodik da izađe i obrazloži da jesmo donijeli odluku, jeste ona trebala postati pravosnažna, ali mi referendum nismo održali zato što smo bili pod strašnim pritiskom stranaca i da smo to uradili doveli bi RS u potpunu izolaciju. Kakav cinizam. Pa mi smo ga tu upozoravali u raspravi, ne čini to čovječe”, rekao je lider NDP-a Dragan Čavić.

Komentara iz Palate Republike nije bilo. Naš mejl iz službe za odnose sa javnošću je prosljeđen dalje, ali odgovor nismo dobili. Prije šest dana je Milorad Dodik na Čavićevu najavu tužbe, poručio da se Čavić ne sekira i da će odluka o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH biti objavljena i da će biti referenduma.

Buka.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *