RESTART najavio nove proteste u Banjaluci 20. septembra

Društvo

Članovi organizacije “ReStart” zajedno sa nekoliko banjalučkih odbornika danas su najavli nove proteste za 20. septembar u 17 časova na Trgu Krajine.

Nakon što je Vlada Republike Srpske ignorisala sve njihove proteste, peticije, zahteve i performanse, kao što su obećali, zakazali su nove proteste i ostali pri svoja četiri zahteva.

– Zovemo ljude na mirne, demoktarske proteste gdje ćemo izraziti nezadovoljstvo odlukama Vlade Republike Srpske, ali i zbog njihovog ignorisanja naše peticije koju je potpisalo 6.500 ljudi. Kako i ranije, tražimo ostavku ministra prosvete i kulture Dane Maleševića, tražimo da se poveća budžet za kulturu i da se udžbenici za decu sa poteškoćama u razvoju štampaju na srpskom jeziku i naravno da se budžet za kupovinu službenih vozila u Vladi Srpske ograniči na 50.000 KM, rekao je Stefan Blagić, predsjednik Organizacije “ReStart Srpska”.

Blagić dodaje da će ovog puta dodati još jedan zahtjev, a to je da se zaustavi namještanje konkursa, koje je moguće jer u konkursnoj proceduri za zapošljavanje u školama nema testa znanja, nego samo intervju.

– Ako ovako ostane, činjenica je da će nam podobni učiti djecu, a ne oni najkvalitetniji, dodaje Blagić.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *