Područje Zadra pogodila katastrofa nezapamćenih razmjera (VIDEO)

Region

Snažno nevrijeme jutros je pogodilo Zadar. Kako javljaju lokalni mediji, grad je u haosu, neke škole otkazale su nastavu, a dijelovi grada su bez struje. Poplavljene su ulice i podrumi.

Na području Zadarske županije poplavljene su ceste, podrumi, poslovni prostori, autobusi, škole. Saobraćaj je u kolapsu, a pojedini kvartovi nemaju struje, vode, telefona i interneta. Kiša i dalje pada, a kako se stvari čine samo će jačati.

Nakon višemjesečne suše na Zadar je pala kiša kakvu samo rijetki pamte. Istina je da svaka malo jača kiša uzrokuje probleme u ovome gradu, ali katastrofa ovih razmjera nezapamćena je. Mnogi već upiru prst na zadarsku Odvodnju i neodržavanje kanalizacijskog sustava, prenosi portal Antenazadar.

Dok su oči Hrvatske javnosti zbog izvještavanja mainstream medija bile uprte u Sjedinjene Američke Države i uragan Irmu, nama se prikrala ciklona Gracija i uhvatila nas nespremne. Oporavak će, sigurno je, biti dugotrajan i težak, a tko će platiti nastalu štetu i hoće li itko mimo oštećenih poduzetnika i građana, za sada je teško pretpostaviti.

– Zbog velikih oborina poplavljene su prometnice i podrumske prostorije na mnogobrojnim objektima na području Zadarske županije, javlja centar 112.

Sve hitne službe nedostupne su za komentar zbog alarmantnosti situacije, sve raspoložive snage su na terenu i pokušavaju spasiti što se spasiti da.

Poplavljena su mnoga mjesta u zadarskom primorju, a najteža situacija je u Biogradu, gdje voda bukvalno teće ulicama i ulazi u kuće i lokale.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *