Dodik-Čović: Reforme i evropski put BiH u zastoju

Politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenili su danas da je evidentan potpuni zastoj i paraliza na nivou BiH, gdje u Parlamentarnoj skupštini nema jasne parlamentarne većine.

Dodik i Čović rekli su novinarima nakon sastanka u Banjaluci da su zbog toga u zastoju i reformski procesi važni za evropski put.

Oni smatraju da je na nivou BiH potrebno usvojiti i zakone o akcizama.

Dodik i Čović danas su u Palati Republike u Banjaluci razgovarali o problemima konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, komentarišući današnju oslobađajuću presudu Naseru Oriću, bivšem komandantu Armije RBiH, izjavio je da nas ona pomalo vraća unazad.

“Presuda Oriću nas pomalo vraća unazad i sasvim sigurno će izazvati negativnu međusobnu retoriku”, rekao je Čović.
On je naglasio da je previše tema koje opterećuju pravosudni sistem i bezbjednosni sektor. “Mi moramo politiku maknuti iz tih institucija”, rekao je Čović.

Orić, bivši komandant Armije RBiH na području Srebrenice, i Sabahudin Muhić, pripadnik te vojske, oslobođeni su danas optužbe da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *