Vučić: Srbija čvrsto na putu ka EU i pri vojnoj neutralnosti

Region

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija čvrsto stoji na putu ka EU, kao i na poziciji vojne neutralnosti.

Vučić je nakon zajedničke vježbe padobranaca iz Srbije i SAD na aerodromu Lisičji jarak u Beogradu rekao da današnja vježba nije povezana sa sprovođenjem sporazuma u Briselu između Beograda i Prištine, ali da “šta god može da pomogne, dobro je”, prenose beogradski mediji.

“Sproveli smo gotovo sve. Nadamo se da će prištinska strana sprovesti barem nešto od onoga što su potpisali u Briselu”, istakao je Vučić.

Govoreći o zajedničkom desantu padobranaca Specijalne brigade Vojske Srbije i 173. padobranske brigade Evropske komande Oružanih snaga SAD, Vučić je izrazio zadovoljstvo vježbom, koja je, kako kaže, bila veoma komplikovana.

Vučić je dodao da su tokom vježbe srpski i američki vojnici pokazali kako i u teškim meteorološkim uslovima mogu na veoma uspješan način da postignu dobre rezultate.

“Mislim da ova vežba ima dvostruki značaj – zajednička obuka, zajednička iskustva, učenje, upoznavanja jednih sa drugima, a drugo je stvaranje partnerstava, saradnje i prijateljstava tamo gde nismo mogli uvek da se pohvalimo u prošlosti”, naveo je Vučić.

On smatra da su oba cilja u potpunosti ispunjena, te je istakao da je zahvalan ambasadi SAD, ali i Evropskoj komandi oružanih snaga SAD i Nacionalnoj gardi Ohaja, sa kojima Srbija ima dobru saradnju.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *