Obradović nakon incidenta: Miš skočio i ujeo Martinovića za nos

Region

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović je danas mišem od lap topa gađao u lice predsjednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS).

Incident se dogodio na sjednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena.

Prethodno je Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mjera udaljenja sa sjednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu. Obradoviću je opomena izrečena zato što je lider Dveri pokazao plakat na kome je pisalo “Majo, pokrala si Novi Sad”.

Obradović je potom ustao žustro negodujući uz riječi “Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa” i “Šta glumiš?”

U jednom trenutku u salu je ušlo obezbjeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri SNS nastavljen je i nakon zaključenja sjednice.

Poslanici Srpske radikalne stranke su napustili sjednicu Odbora.

Poslije svega, Obradović se obratio novinarima i rekao “da čak ni kompjuterski miš nije uspio da istrpi toliku nepravdu”.

“U jednom trenutku kompjuterski miš je skočio i ujeo Aleksandra Martinovića za nos zato što čak ni kompjuterski miš nije mogao da istrpi toliko nepravdu, bahatost i osionost predsjednika odbora”, rekao je Obradović.

Zapitao je novnare šta bi oni uradili da su bili na njegovom mjestu i da li bi dozvoli da ih neko, kako je rekao, gazi i ponižava.

“Ja to ne mogu da dozvolim, ne mogu da dozvolim da neko oduzima riječ opoziciji i onemogućava građanima Srbije koji su za nas glasali da se čuje njihov glas u skupštini”, rekao je Obradović.

Kako kaže, njegova obaveza je da se suprotstavi vlasti i da ne bude “krpa”.

Obradović je podsjetio da je prije skoro mjesec dana isključen iz rada parlamenta, a da nijedna odluka o tome nije donijeta.

“Tek nakon tri nedjelje danas je zasedao Administrativni odbor koji je trebalo da utvrdi šta se desilo na sjednici kada je vlada došla da odgovara na pitanja. Imali ste priliku da vidite da Martinović oduzima riječ, zabranjuje opoziciji da govori, prekida sednicu, a da poslanici opozicije nisu dobili priliku da govore”, rekao je on.

On je dodao da Đorđu Vukadinoviću, koji je na sednici Odbora trebalo da svjedoči u njegovu korist, nije data riječ.

Obradović je kazao i da je u jednom trenutku Vladimir Đukanović, poslanik SNS, nasrnuo na njega, ali mu kaže “ne zamera jer je i on emotivan čovek i vjerovatno je mislio da ne može obezbjeđenje skupštine da brine o bezbjednosti poslanika”.

ĐUKANOVIĆEVO IZVINJENJE

Vladimir Djukanović kaže da je želio da spriječi šefa poslanika Dveri da se fizički obračuna sa Aleksandrom Martinovićem, zbog čega je, kaže, postao učesnik incidenta i zbog toga se izvinio građanima Srbije.

“Želim da se izvinim građanima jer sam lično učestvovao u incidentu i žalim zbog toga, ali bih uvek skočio da zaštitim svog kolegu. Mirno sam posmatrao šta se događa sve dok Obradović nije krenuo fizički da se obračuna sa Martinovićem. Ja sam onda skočio i povukao Obradovića, kako bih sprečio fizički incident, onda je nastalo koškanje”, objasnio je Đukanović novinarima u parlamentu.

Poslanik SNS je kazao da “očigledno neko želi da isprovocira incident i da na taj način dođe do nekog biračkog tijela, pošto drugačije ne može”.

“Ovo je nešto što ne priliči Skupštini Srbije i ne priliči da građani to gledaju. Još jednom se izvinjavam što sam u tome učestvovao, nadam se da se ovakve stavri više neće ponavljati”, poručio je Đukanović sa govornice u holu skupštine.

mondo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *