Razlika između srpske i hrvatske košarke?

Sport

Legenda jugoslovenske i hrvatske košarke Dino Rađa analizirao je razlike između hrvatske košarke, koja niže neuspjehe, i srpske, koja je navikla na podvige.

“Kockasti” poste još od onog famoznog silaska sa podiuma na Evrobasketu u Atini 1995. S druge strane, “plavi”, a kasnije i “orlovi”, nastavili su sa žetvom medalja na najvećim takmičenjima. Srbija je aktuelni olimpijskiu, svjetski i evropski vicešamion. Na startu kvalifikacija za Mundobasket četa Aleksandra Đorđevića sa pola gasa je savladala Austriju, dok je Hrvatska šokantno izgubila od Holandije.

Rađa je u intervjuu za “Večernji list” pokušao da objasni razlike između dvije škole košarke koje su proistekle iz jugoslovenske škole.

– Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, pa sad i Đorđevića, nastavile da rade po crti te škole, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis. I tako je bilo 20 godina. Kod njih se poštuje to što legende kažu i toga se drže, dok kada smo mi to pokušali, bili smo zaustavljeni – izjavio je Rađa, ne želeći da imenuje pomenutog “sudiju”.

Večernji list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *