NEPOTIZAM U REŽIJI SNSD I CIK BiH
U Petrovcu će žene muževima brojati glasove!

Aktuelno

Ni manje opštine, ni većeg nepotizma i sukoba interesa u režiji SNSD-a i njegovih koalicionih satelita, kao u opštini Petrovac (Drinić). Bračni parovi  se rasporedili u biračke odbore i na kandidatske liste, Opštinska izborna komisija i CIK BiH ignorišu.

 

 

Opština Petrovac (031), ima nešto više od hiljadu glasača i samo dva biračka mjesta, oba smještena u Osnovnoj školi “Drinić”. Dakle imaju dva predsjednika i dva zamjenika biračkih odbora, koji su imenovani od strane CIK BiH i potvrđeni od strane Opštinske izborne komisije (OIK) Petrovac. Troje od njih četvoro su rodbinski povezani sa kandidatima, a slično je i sa ostalim članovima biračkih odbora koje je imenovala OIK, ili predložio SNSD.

 

 

Tako je Jovica Daljević, kojeg je CIK BiH imenovala za predsjednika biračkog odbora (BO), suprug Marijane Daljević, koja je kandidat za odbornika na rednom broju 8. na listi SNSD.

 

Ljiljana Budimir – Stanković je imenovana za predsjednicu BO, iako joj je muž,Sretko Stanković, kandidat na listi SNSD, pod rednim brojem 10.

 

 

 

Dragana Banjac, članica BO imenovana od strane OIK Petrovac, supruga je Zorana Banjca, kandidata na listi SNSD-a, pod rednim brojem 3.

 

Rajko Banjac, član BO, imenovan je na prijedlog SNSD-a, a njegova supruga Slađana Banjac nosilac je odborničke liste SNSD-a za opštinu Petrovac.

 

 

 

Suprug zamjenice predsjednika BO Milijane Marjanović, Dalibor Marjanović, na listi je DEMOS-a na rednom broju 3.

 

Član OIK Petrovac – Drinić je Goran Banjac, čiji je brat blizanac Zoran Banjac treći na odborničkoj listi SNSD.

 

 

Sve ovo je dugoročnom posmatraču Koalicije “Pod lupom” za opštinu Petrovac uredno prijavila Branka Branković, nezavisni kandidat za načelnika Petrovca. Ogorčena je na indolentan odnos nadležnih institucija koje dopuštaju ovakvu vrstu manipulacija u izbornom procesu.

 

 

– Nažalost, na Petrovac – Drinić, malu rubnu opštinu sa nešto više od hiljadu glasača niko ne obraća pažnju, jer je fokus na većim centrima. Ovo je zaista nedopustivo da u biračkim odborima sjede ljudi koji spavaju na istom jastuku sa kandidatima stranaka. Ovo je haos, kazala je Branković.

 

 

Ovo nije jedini primjer nepotizma i sukoba ionteresa, kada je riječ o opštinskim izbornim komisijama i članovima biračkih odbora, Haosu je doprinijelo i kašnjenje Centralne izborne komisije od mjesec dana, što dodatno onemogućava blagovremene reakcije, jer su izbori na pragu.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *