LOKALNI IZBORI
Razlika između kandidata SNSD i SDS za načelnika Kostajnice samo 13 glasova!

Aktuelno

SDS Volja naroda sumnja u izborne manipulacije u Kostajnici i tražiće  od CIK BiH ponovno brojanje glasova, čak i ponavljanje izbora za načelnika opštine, jer  razlika u broju glasova između kandidata SNSD i SDS trenutno iznosi samo 13 glasova.

 

 

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije /CIK BiH/, na Lokalnim izborima za načelnika opštine Kostajnica kandidat SNSD – Milorad Dodik, Nikola Janjetović, osvojio je 1.321 glas, dok je kandidat SDS – Volja naroda, Vladimir Ćopić, osvojio 1.308.

 

 

Mala razlika od svega 13 glasova, 83 prazna nevažeća listića i još 59 nevažećih glasova po drugim kriterijumima, kao i niz uočenih nepravilnosti, razlozi su za sumnju u regularnost izbora, zbog čega iz SDS-a najavljuju da će tražiti ponovno brojanje glasova.

 

 

 

 

– Tražićemo ponovno brojanje glasova jer ima dosta nepravilnosti u radu mobilnog tima, gdje je po spisku glasalo 36 lica, a pojavilo se 40 glasova. Takođe, od 90 prijavljenih za glasanje u odsustvu, putem pošte, stiglo je samo 65 glasova. Smatramo da tu SDS-u fali najmanje 10 glasova, kategoričan je SDS-ov kandidat Vladimir Ćopić.

 

 

Dodaje da je bilo i drugih primjera koji upućuju na manipulacije glasovima, poput glasačkih listića koje predsjednik biračkog odbora nije ovjerio, ali su 3 listića računata kao validni glasovi.

 

 

– Na nepotvrđenim glasačkim listićima, prema našim saznanjima, za nas je glasalo troje lica, a mi imamo samo jedan glas. Javili su nam se ljudi koji su glasali za nas i koji su spremni da svjedoče. Kako to da nijednom drugom političkom subjektu ne fali glasova, već samo SDS-u? – pita Ćopić.

 

 

Navodi i da je od početka izbornog procesa bilo pproblema sa Opštinskom izbornom komisijom /OIK/, o čemu upoznali i Koaliciju pod lupom, koja je obavijestila CIK BiH. Tvrdi da je predsjednik OIK u vanbračnoj zajednici sa kandidatom SNSD koji je izabran za odbornika, a da je jedan član OIK u bračnoj zajednici sa kandidatom PDP.

 

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *