Srbska čast: Imamo 40.000 članova!

Društvo

“Srbska čast” je udruženje osnovano u Nišu prije pet godina i broji više od 40.000 članova, tvrdi osnivač Bojan Stojković.

Ovo udruženje u centru je pažnje javnosti u BiH nakon što su federalni portali objavili da je u pitanju paravojna formacija. Bojan Stojković kaže da su oni humanitarci, ali je za N1 priznao i da u njihovim redovima ima bivših kriminalaca.

Ukoliko se dokaže da su nekoga vrbovali, izvodili vojne vježbe ili da su prijetnja po bezbjednost bilo kojeg stanovnika spremni su, kažu i na robiju.

Pomažu ugroženima bez obzira na nacionalnost, tvrdi Bojan Stojković, a navode da je u Rusiji bio na vojnoj obuci, odbacuje.

“Jesam dobio orden Ruske federacije od Kaljakina, generala, zato što sam vodio proteste protiv NATO-a u Srbiji, a ne zato što sam tamo neke obuke izvršavao u Rusiji”, tvrdi Stojković.

Navodi i da su pojedine fotografije nastale i na određenim svečanostima poput obilježavanja godišnjice 63. padobranske brigade. Kaže da “Srbska čast” ima više od 40.000 članova širom svijeta.

“Kod nas ima i doktora i vojnika i svih pripadnosti. Možete da budete doktor ili ste bivši kriminalac. Svako ima prošlost svoju, važno je da li se pokajao ako je bio loš”, smatra Stojković.

Mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *