Osmanović: Neće biti problema sa pasošima

Društvo

Ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Adil Osmanović tvrdi da građani BiH neće imati problema sa izdavanjem pasoša kao što je to bio slučaj početkom 2017. godine.

Osmanović je rekao novinarima u Sarajevu da je Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ u 2017. godini raspisala tender za nabavku pasoških knjižica koji je Kancelarija za razmatranje žalbi poništila nakon žalbe francuske i austrijske firme.

“Poslije toga raspisan je novi tenter na koji se ponovo žalila francuska firma `Đemalto` i on se do danas nalazi na razmatranju kod Kanecelarije za razmatranje žalbi”, naveo je Osmanović.

On je izrazio očekivanje da će Kancelarija za razmatranje žalbi, s obzirom na to da je zakonski rok za donošenje odluke istekao prije mjesec dana, donijeti konačnu odluku.

“Odluka može biti da se odbija žalba i onda smo veoma blizu da nastavimo sa tenderskom procedurom koja bi bila završena i prije 21. marta. Ukoliko tender bude poništen, očekujem da menadžment IDDEEA nađe adekvatno rješenje kako se građani BiH ne bi našli u problemima u kakvim su bili početkom prošle godine”, pojasnio je Osmanović novinarima.

On vjeruje da menadžment IDDEEA ima adekvatno rješenje ukoliko bi došlo do poništenje tendera i dodaje da je u takav scenario teško povjerovati.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa procedurom za izgradnju zgrade IDDEE-e u Banjaluci, Osmanović je naveo da je za Savjet misnistara sporna činjenica da se zgrada jedne institucije BiH pravi na zemljištu koje nije u vlasništvu BiH.

“IDDEEA je dobila od Vlade Republike Srpske zemljište na 99 godina i mi smatramo da Vlada treba da prihvati činjenicu da je u pitanju investicija od preko 10 milona KM, te da bi oni to zamljište trebalo da daju u potpuno vlasništvo Agenciji, kako bi procedura raspisivanja tendera bila zavrešena. Dakle, jedino je sporno vlasništvo nad zemljištem”, kaže Osmanović.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *