Šamac: Obuka i ispit za upravljanje motornim čamcem

Društvo

U Šamcu će 27. februara biti održano polaganje ispita za upravljanje motornim čamcem, a ove godine očekuje se učešće 50 kandidata iz Srbije, Hrvatske i BiH, rekao je šef šamačkog Odsjeka Civilne zaštite Boro Bogdanović.

“Istog dana biće izvedena i obuka spasilačkih timova, u organizaciji šamačkog kajak kanu kluba, a pomoć u realizaciji pružiće i volonteri Crvenog krsta Šamac. Smatramo da ćemo ovim aktivnostima kvalitetno i radno obilježiti Dan civilne zaštite”, kaže Bogdanović.

On navodi da je riječ o dugogodišnjoj praksi u obuci i polaganju ispita za upravljanje motornim čamcem.

“Ovim aktivnostima vrši se kvalitetna provjera sistema zaštite i spasavanja. U ovom trenutku spremni smo da odgovorimo izazovima, a na prvom mjestu je zaštita života građana i njihove imovine”, istakao je Bogdanović.

On je podsjetio da je prošle godine polaganju ispita za upravljanje motornim čamcem pristupilo 106 kandidata sa područja bivše Jugoslavije, a da je ovaj vid obuke do sada završilo više od 500 kandidata.

Bogdanović je rekao da se opštinska Civilna zaštita priprema za obilježavanje Dana civilne zaštite i najavio da će krajem februara u Šamcu biti održan radni sastanak sa predstavnicima civilnih zaštita opština dobojske regije.

“Planirano je da na tom sastanku budu razmatrani godišnji planovi zaštite i spašavanja od poplava i požara, te prijedlog sporazuma o saradnji i pružanju pomoći u vanrednim situacijama sa susjednim opštinama”, kaže Bogdanović. 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *