Niz nepravilnosti u dodjeli sredstava banjalučkim klubovima

Društvo

Odbornik Kluba “Sloboda” Nenad Šibarević istakao je da je u okviru Programa razvoja sporta Grada za ovu godinu uočeno niz nepravilnosti kada je riječ o dodjeli finansijskih sredstava za gradske sportske klubove.

“U Program je uvršteno i 10 klubova koji nemaju završni račun, iako je uslov javnog oglasa bio da svi klubovi koji treba da dobiju sredstva iz gradskog budžeta mora da podnesu finansijski izvještaj, te bilans stanja i uspjeha”, rekao je Šibarević novinarima.

On smatra da je riječ o zloupotrebi, te tvrdi da je samostalni stručni saradnik – koordinator za sport i omladinu u banjalučkoj upravi grada Dejan Travar /SP/ u sukobu interesa, jer je uz to i predsjednik odbora gradskog Fudbalskog saveza i član upravnih odbora nekoliko gradskih klubova.

“On je za klubove koji nemaju račune podnosio izvještaj, što je sukob interesa”, rekao je Šibarević.

Šibarević je naveo i da su u Program uvršteni klubovi koji postoje dvije godine, iako je po pravilniku predviđeno da klub treba tri godine da postiže rezultate.

“Doneseni pravilnik se u startu ne poštuje i potrebno ga je doraditi, jer će izazvati velike probleme na teritoriji Banjaluke, kada je riječ o sportu”, rekao je Šibarević.

Potpredsjednik Skupštine grada Milan Milaković rekao je da je riječ o optužbama bez dokaza, te da je Travar dugogodišnji sportski radnik koji je napravio reda u dodjeli finansijskih sredstava sportskim gradskim klubovima.

“Travar nije u sukobu interesa, jer postoji pisana ostavka kojom je izašao iz Upravnog odbora gradskog Fudbalskog saveza prije godinu dana”, dodao je Milaković.

On je ocijenio da je ovaj Program razvoja sporta najbolje urađen do sada, te da Grad treba da uloži sredstva u ovu oblast.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *