Pola miliona maraka za nerazvijene opštine

Društvo

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o isplati 500.000 KM akontacije finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama.

Nerazvijene opštine koje će dobiti po 15.151,50 KM su Bratunac, Vlasenica, Donji Žabar, Kostajnica, Ljubinje, Nevesinje, Pelagićevo, Petrovac, Petrovo, Ribnik, Rogatica, Han Pijesak, Šamac i Šipovo.

Takođe, po 15.151,50 KM dodijeljeno je i izrazito nerazvijenim opštinama: Berkovići, Vukosavlje, Istočni Drvar, Istočni Mostar, Istočni Stari Grad, Jezero, Kalinovik, Kneževo, Krupa na Uni, Kupres, Lopare, Novo Goražde, Osmaci, Oštra Luka, Rudo, Srebrenica, Trnovo, Čajniče i Šekovići.

Ministri u Vladi Republike Srpske na današnjoj sjednici u Banjaluci su prihvatili i informaciju o prijedlogu Pravilnika o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština u RS i dali saglasnost na taj prijedlog.

Kako je navedeno u okviru Ministarstva uprave i lokalne samouprave, planiran je novac u iznosu od 300.000 KM za sufinansiranje tih projekata iz budžeta Srpske. S obzirom na to, bilo je potrebno pristupiti izradi ovog pravilnika kako bi se propisali uslovi i postupak za namjene predviđene Pravilnikom.

Pomoć za izbjeglice i raseljene osobe

Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove o zaključivanju Protokola o saradnji između Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Ministri su dali saglasnost za zaključivanje protokola kojim bi bilo regulisano pružanje stručne pomoći izbeglim i raseljenim osobama u postupku uspostave ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji FBiH.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *