Srednjoškolci pobijedili, Tehnička škola na spisku Grada za obnovu

Društvo

Gradska uprava planira da oko pola miliona maraka, ostvarenih suficitom iz prošle godine, usmjeri u sanaciju još pet osnovnih i tri srednje škole, a na spisku se tako našla i Tehnička škola.

Ova srednja škola posljednjih mjesec dana bila je u žiži javnosti zbog objavljenih slika prokišnjavanja i mahovine koja raste u nekoliko učionica. Zbog loših uslova u mnogim školama pobunili su se i srednjoškolci, koji su u proteklih mjesec dana organizovali nekoliko protesta u gradu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, precizirao je danas da je dio novca predviđen za Tehničku školu namijenjen za projekat obnove krova, a možda bude i dodatnih radova.

Na pitanje novinara da li je ovo ulaganje u škole, u stvari pobjeda srednjoškolaca, Radojičić je rekao da Grad ulaže u obnovu škola u skladu sa sredstvima i da imaju urađenu kompletnu analizu stanja svih škola u Banjaluci.

“Ovo je pobjeda građana, šta god da se uradi u Banjaluci”, rekao je Radojičić.

Odbornik Draško Stanivuković, koji je i predvodio srednjoškolce u svojevrsnom buntu protiv “katastrofalnih uslova u školama” smatra međutim da je ovim ulaganjima direktno doprinio aktivizam učenika.

“I premijerka RS Željka Cvijanović je čak nedavno obećala da će raditi na tome da se planira rekonstrukcija škola na području Banjaluke, ali mi ćemo i dalje nastaviti sa našim aktivnostima”, naveo je Stanivuković.

 

Srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *