Banjaluka domaćin konferencije o e-biznisu “Konverzija”

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je danas u Banjoj Luci konferenciju o e-biznisu pod nazivom „Konverzija“. U svom obraćanju učesnicima konferencije, koji su stigli iz cijelog regiona, Radojičić je naglasio da su informacione tehnologije sadašnjost i budućnost generacija koje se danas rađaju i školuju.

– Tehnologije se intenzivno razvijaju i osvajaju sve grane života, tako da danas imamo pametne gradove, pametne kuće, te veliki industrijski napredak u tehnološkom smislu – kazao je gradonačelnik.

On je naglasio da je Banja Luka u decembru prošle godine potpisala sporazum sa kompanijom Majkrosoft, i da je na taj način postala prva lokalna zajednica u BiH koja se odlučila za digitalnu transformaciju.

Gradonačelnik Radojičić je iznio mišljenje da bi u budućnosti trebalo razmotriti povećanje broja odjeljenja u određenim srednjim školama, koje će obrazovati mlade za informacione tehnologije.

– U oblasti informacionih tehnologija nema nezaposlenih, te se i u našem gradu dobri programeri i IT stručnjaci mogu odmah zaposliti, ili raditi za bilo koju kompaniju u svijetu – zaključio je Radojičić.

Uvodno predavanje danas je održao Istok Pavlović, a konferencija „Konverzija“ će trajati dva dana, uz predavanja brojnih stručnjaka iz regiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *