Raljić tužio banjalučki Vodovod zbog nezakonite smjene

Društvo

Željko Raljić, bivši v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove u Vodovodu AD Banja Luka, podnio je tužbu protiv tog preduzeća zbog nezakonitog razrješenja.

 

Raljić u tužbi zahtijeva poništenje Odluke o razrješenju vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove “Vodovod” a.d. Banja Luka od 26. jula ove godine jer je, kako se navodi u tužbi, ona neosnovana, nezakonita i provedena mimo procedura propisanih zakonom.

 

– Tuženi Vodovod AD Banja Luka je bez bilo kakvog prethodnog pismenog upozorenja, ili eventualno pismene obavijesti o postojanju razloga za otkaz, odnosno razrješenje, dostavio tužitelju Odluku o razrješenju vršioca dužnosti izvršnog direktora za tehničke poslove “Vodovod” a.d. Banja Luka broj 04-BMS-77391/1-24 od 26.07.2024.godine. Ovakva odluka tuženog je nezakonita kako zbog proceduralnih nedostataka, tako i u samom meritumu zbog nepostojanja valjanog osnova za razrješnje, navodi se u tužbi.

 

Raljić, koji je po struci mašinski inženjer, na poziciju izvršnog direktora imenovan je u avgustu 2021. godine, kada je smijenjeno prethodno rukovodstvom na čelu sa Zoranom Popovićem (SNSD).

 

U ranijim izjavama za medije Željko Raljić je isticao da je smijenjen po nalogu aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, jer je Gradski odbor SDS, čiji je on predsjednik, podržao Jelenu Trivić, predsjednicu Narodnog fronta, u kandidaturi za gradonačelnika.

 

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *