Biznismen na Tviteru vodi kampanju protiv Dodika i Republike Srpske

Društvo

Većinski akcionar “Krajina osiguranja”, Indijac Navin Agarval, poveo je pravu kampanju na Tviteru protiv Republike Srpske i njenog rukovodstva, tvrdeći da je preduzeće koje je kupio nasilno nacionalizovano. Agarval je tvitao Trampu, Dodiku, Vučiću, NATO-u, Noletu, Vaskoviću…

Navin Agarval na Tviteru ima samo dva pratioca, ali se zato kroz dvjestotinjak tvitova obratio brojnim političarima i javnim ličnostima, novinarima i medijskim kućama sa gotovo identičnom porukom: Milorad Dodik i Republika Srpska su nasilno nacionalizovali “Krajina osiguranje”, pljačkajući strane investitore. Pomozite!

Agarval se do sada na Tviteru obratio američkom predsjedniku Donaldu Trampu i američkom kongresmenu Robertu Mek Juanu, tražeći zaštitu kao američki investitor u Republici Srpskoj, ali i indijskom premijeru Narendri Modiju i Komisiji EU.

Od političara u regiji, Agarval je tvitao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, ali i makedonskim ministrima. Nije zaboravio ni visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Indijsko-američki biznismen obratio se direktno i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, a sudeći po tome da je uz Dodikovu dodao i fotografiju ministra finansija Zorana Tegeltije, jasno je da ih smatra i najodgovornijima za dešavanja u “Krajina osiguranju”, koja njemu ne idu u prilog.

Prateći u medijima poveznice između poznatih i uticajnih, Navin Agarval je tražio podršku i od trenutno najpoznatijeg Srbina na svijetu, Novaka Đokovića.

Agarval se za podršku obratio i mnogim medijima i novinarima, uključujući i agenciju Rojters, RFE, ali i našeg napoznatijeg novinara-blogera Slobodana Vaskovića.

Indijski državljani Navin Agarval i Gupta Nete posredstvom svoje kompanije Usha Industries iz Nju Delhija pokrenuli su 18. septembra arbitražni spor protiv BiH težak 40 miliona dolara tvrdeći da su prevareni prilikom kupovine akcija Krajina osiguranja.

U tužbenom zahtjevu Agarval i Nete tvrde da su informacije u prospektu prilikom emisije akcija Krajina osiguranja koje su oni za 6,9 miliona KM kupili krajem 2015. godine, bile netačne. Navode da su tek nakon kupovine saznali da je cijena akcija bila naduvana, a da su kasnije bili opstruisani u poslovanju.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *