Djevojka teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći pod čudnim okolnostima

Hronika

Devetnaestogodišnja B.B. iz Laktaša teško je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u Mahovljanima, na magistralnom putu Klašnice – Bosanska Gradiška, koja se dogodila pod misterioznim okolnostima, a u kojoj je, navodno, učestvovao i ugledni banjalučki ljekar.

U saopštenju policije nakon nesreće kratko su navedeni inicijali učesnika, ali ne i stepen povreda, a “Blic” piše da je djevojka u teškom stanju primljena u Univerzitetsko-klinički centar RS.

– Nesretna djevojka vozila je bicikl kada ju je Mercedesom udario neki čovjek, za kojeg smo čuli da je poznati ljekar u Banjoj Luci. Danima poslije niko ništa ne priča o ovoj nesreći, pa se postavlja pitanje da li će se i ona zataškati – ispričao je za pomenuti list mještanin Mahovljana, koji je želio da ostane anoniman.

U odgovoru na dopis Policijskoj upravi Banjaluka navodi se da je nakon provjere utvrđeno da su službenici PS Laktaši 21. novembra oko 15.55 obavili uviđaj saobraćajne nesreće u Mahovljanima.

– Utvrđeno je da su učestvovali A.L. iz Banje Luke s automobilom marke Mercedes i biciklista, devetnaestogodišnjakinja koja je zbog zadobijenih povreda prevezena u UKC RS. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta bit će dostavljen izvještaj – navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske ističu da je povrijeđena djevojka na aparatima.

– Pacijentkinja B.B. primljena je sa teškim povredama grudnog koša, te je odmah po prijemu hirurški zbrinuta. Pacijentkinja se nalazi u stanju kome i priključena je na aparat za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne i preuranjene – naveli su iz UKC RS.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su naveli da je dežurni tužilac bio obaviješten o saobraćajnoj nezgodi u Mahovljanima.

– Tužilac je naredio da se preduzmu sve istražne radnje, među kojima je i vještačenje tehničke ispravnosti Mercedesa. Prema dostavljanju izvještaja iz policije, tužilaštvo će formirati predmet i dodijeliti ga tužiocu u dalji rad – naveli su iz banjalučkog tužilaštva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *