U policijskoj akciji uhapšeno 18 dilera

Hronika

U nastavku operativne akcije “MREŽA I”, policijski timovi izvršili su pretrese na 26 lokacija, kojom prilikom je 18 lica uhapšeno.

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva “MREŽA I”, juče, u ranim jutarnjim satima, započeti su istovremeni pretresi na 23 lokacije na području Zenice, dvije lokacije u Maglaju i jednoj u Zavidovićima.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na lišenje slobode i procesuiranje osoba koje su djelovale organizovano i koje se sumnjiče za vršenje krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posedovanja oružja i municije. Tačnije, radi se o 21 osobi čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija kodnog naziva “MREŽA” i “MREŽA I”, koje je sprovodila Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode lica koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Tokom provođenja operativne akcije “MREŽA I”, kompletirani su i dostavljeni Tužilaštvu izvještaji protiv 15 osoba kojima je zadokumentovano 88 krivičnopravnih radnji.

Lica koja su meta akcije u proteklom periodu su vršila krivična dela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na području Zenice i šire. Takođe, prikupljeni su dokazi o nelegalnim aktivnostima i drugih lica, koja su u navedenom periodu, zajedno sa drugim osumnjičenim licima, nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *