Gradiška: Za Božić opljačkano groblje

Hronika

Da lopovi više ne biraju ni vrijeme, a ni mjesto na kojem će se okoristiti, pokazuje primjer iz Romanovaca, opština Gradiška, gdje su sa lokalnog groblja ukradene tri bronzane biste pokojnika!

Ova nesvakidašnja krađa i te kako je morbitna, tim više jer se dogodila na najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

Ne isključuje se mogućnost da je riječ o više lopova, koji su plijen pokupili pod okriljem noći, te odvezli automobilom.

Po nezvaničnim saznanjima “Nezavisnih”, Vaskrsije Nježić iz Romanovaca preksinoć se obratio Policijskoj stanici u Novoj Topoli, te prijavio da su ukradene biste njegove majke i dvojice stričeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a materijalna šteta, bar zvanično, još nije utvrđena, ali je, nezvanično, riječ o bistama velike vrijednosti.

“Nezavisne” su juče uspjele stupiti u kontakt sa Nježićem, koji nam je potvrdio da se vjeruje da su lopovi biste pokupili u noći između 7. i 8. januara, i to oko ponoći.

“Krađa se dogodila na groblju kod naše stare crkve brvnare, u kojoj se vjenčao pisac Petar Kočić. Tu su biste bile 20 do 30 godina i niko ih dirao nije, sve do sada”, priča Nježić za “Nezavisne”.

Dodaje da su biste velike vrijednosti, te da su u vrijeme kada su postavljane koštale oko 15.000 tadašnjih maraka.

“Sad možda vrijede i više. Teške su po nekih 30 kilograma i na ovom groblju su bile samo te tri biste. Ne znam šta bih vam na sve ovo što se dogodilo rekao. To je katastrofa”, naglašava Nježić.

Dodaje da se, po informacijama kojim raspolaže, sve odvijalo tokom noći, te da skoro niko ništa nije ni čuo ni vidio u momentima kada je krađa izvedena, izuzev jedne žene.

“Ona je osjetila auto oko ponoći sa 7. na 8. januar. Vjerovatno je to bilo to”, priča nam Nježić.

Policija je izvršila uviđaj, a potraga za lopovima se nastavlja.*

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *